Websitenaam

Tegenwoordig worden veel bedrijven opgezocht via zoekmachines. Het is dan ook belangrijk om een bedrijf te claimen. Zo weet Google waar het bedrijf zich bevindt. Dit is belangrijk voor lokale vindbaarheid. Als er bijvoorbeeld in Slagharen wordt gezocht naar “Afspraak kapper maken,” dan zal er een lijst met kappers in de buurt van Slagharen tevoorschijn komen. Handig hieraan is dat er niet alleen een routebeschrijving tevoorschijn komt, maar ook een telefoonnummer, openingstijden, de website en meer informatie kan direct weergegeven worden aan potentiële klanten.

Hoe claim ik mijn bedrijf?

Je kan een bedrijf claimen door het bedrijf op te zoeken in Google. Als dit bedrijf nog niet geclaimd is, kan je klikken op de knop bedrijf claimen. Google verifieert alle aanvragen voordat Google een bedrijf aan je toewijst. Dit doet Google door middel van een briefkaart die wordt opgestuurd naar het bedrijfsadres. Na het verifiëren van het bedrijf is de bedrijfsinformatie te zien. Dit kan gaan over de website, maar ook over openingstijden en telefoonnummers.

Het claimen lukt niet!

Helaas is dit een bekend probleem bij Google. Na het claimen wordt er een briefkaart opgestuurd, alleen deze briefkaart komt niet altijd aan. Nu kun je natuurlijk nog een keer de briefkaart laten opsturen, maar vaak komt deze kaart dan ook niet aan. Gelukkig heeft Google hier een oplossing voor bedacht. Het is namelijk niet alleen mogelijk om via een briefkaart een bedrijf te claimen, maar dit kan ook met foto’s van het bedrijf. Deze optie is enigszins verstopt, maar gelukkig hebben wij de link nog!

Klik op deze link als je briefkaart niet hebt ontvangen, om je bedrijf te claimen.

 

 

Neem contact met ons op
    Het gebruik van uw gegevens beschrijven wij in onze privacy policy
    Webdesign op maat via Profi-Web. Een professionele en moderne uitstraling inclusief een uitgebreid servicepakket!