Websitenaam

Een contactformulier is dé manier om snel interactie te krijgen met bezoekers van je website. De stap naar het invullen van contact formulieren is makkelijk gemaakt. Ook is het een manier om gericht informatie over bezoekers van websites te krijgen.

Hoe werkt een contactformulier?

Als een contact formulier wordt ingevuld, verzendt de website automatisch een mailtje. Dit mailtje bevat alle invoervelden van het formulier. De bestemming van het mailtje kan aangepast worden. Zo kan de eigenaar van de website het formulier ontvangen, maar er kan ook een kopie naar de invuller van het formulier gaan.

Elk contactformulier is anders!

Elk contactformulier wordt speciaal gemaakt. Dit betekent dat alleen de invoervelden worden gebruikt die daadwerkelijk nodig zijn. Ook de mail die het contact formulier verzendt wordt aangepast aan de website. Zo kan er gekozen worden voor een automatisch antwoord op elke invoer van het formulier.

Contactformulier en de AVG-wet

De AVG-wet (algemene verordening gegevensbescherming) is sinds 25 mei 2018 van toepassing. Deze wet heeft veel invloed op websites en op de contactformulieren. Zo is het voor het verzenden van gegevens verplicht om dit via een beveiligde (SSL) verbinding te doen. Dit is ook van toepassing op contactformulieren. Dus als je een contactformulier gebruikt, moet je ook een SSL verbinding op je website gebruiken.

Ook mogen gegevens niet meer zomaar worden opgeslagen. Alleen gegevens die daadwerkelijk nodig zijn om het doel van een contact formulier te volbrengen, mogen verplicht gevraagd worden. De overige gegevens zijn dus optioneel. Hierbij kun je denken aan een mail-me-terug formulier. Voor dit formulier is het gegeven e-mailadres een verplicht gegeven. Je kan immers geen mail terug sturen als je het adres niet hebt. Maar bijvoorbeeld de gegeven leeftijd heeft geen invloed op het wel of niet terug mailen. Dit mag dan ook geen verplicht invoerveld zijn.

Extra informatie

Voor extra informatie kan je contact met ons opnemen via ons contactformulier 😉.

Neem contact met ons op
    Het gebruik van uw gegevens beschrijven wij in onze privacy policy
    Webdesign op maat via Profi-Web. Een professionele en moderne uitstraling inclusief een uitgebreid servicepakket!